nedjelja, 8. veljače 2015.

Zašto se šuti o nemilosrdnoj pljački Hrvatske? |

Zašto se šuti o nemilosrdnoj pljački Hrvatske? |



Zašto se šuti o nemilosrdnoj pljački Hrvatske?

Organizacija Global Financial Integrity iz Washingtona objavila je nedavno  izvješće o nezakonitim financijskim tokovima iz zemalja u razvoju u periodu 2001 – 2010. O tome se nedovoljno govori i piše, velike elite ne vole govoriti o povratku ukradenog.
Iz Hrvatske je u periodu 2001-2010 izneseno $15.2 milijardi američkih dolara. $15 milijardi nezakonitih financijskih odljeva obuhvaća pokradeni novac prikupljen kriminalom, korupcijom i poreznom evazijom hrvatskih političara i njihovih kriminalaca.
Nataša Srdoč o pljački Hrvatske
Od 2001. do 2010. godine iz Hrvatske je 15,2 milijarde dolara hrvatskih poreznih obveznika završilo na privatnim računima u inozemstvu. O nezakonitim financijskim odljevima iz Hrvatske posljednjih godina nešto se više izvještava jer su brojne afere, zahvaljujući medijima, isplivale na površinu.
Javnost, nakon prvotnog šoka, ipak je slegla ramenima, jer kod nas se više ili manje krade oduvijek. Unatoč svim ovim podacima, sve hrvatske vlasti dosad, ništa nisu učinile kako bi se sav taj silni novac vratio u državu. Imamo bivšeg premijera u zatvoru, a stvarni broj onih koji bi mu trebali praviti društvo iza rešetaka još uvijek je nepoznat, jer naše sporo i neučinkovito, a kako kaže naša gošća, i korumpirano pravosuđe, baš i ne radi svoj posao. Nezakoniti financijski odljevi iz Hrvatske naša je tema dana. Gošća emisije je Nataša Srdoč iz Adriatic Instituta.
Slavonska televizija – Tema dana


Nema komentara:

Objavi komentar