subota, 7. veljače 2015.

BORBA VELESILA OKO GRČKE DOK EUROPA DRHTI OD UŽASA III SVJETSKOG RATA |

BORBA VELESILA OKO GRČKE DOK EUROPA DRHTI OD UŽASA III SVJETSKOG RATA |



Rusija, Njemačka, Kina  - borba vlasti za moć

BORBA VELESILA OKO GRČKE DOK EUROPA DRHTI OD UŽASA III SVJETSKOG RATA

Intervju; Stephen Loeb
Jedan od vrhunskih mozgova u poslovnom svijetu opomenuo  je King World News da je Grčka postala centar mnogo većeg globalnog rata između Rusije, Kine, SAD-a i Europe. Ovaj intervju vodi do dna rupe globalnog sudara koji bjesni između supersila svijeta nad Grčkom i Europom koja drhti od užasa III svjetskog rata.
Stephen Leeb: “Upravo sada su sve oči uprte u Grčku. To što se dogadja Grčkoj je razbijanje eura? To će biti katastrofa za euro. Grčka duguje oko $ 300 milijardi dolara europskim bankama. To je razlog zašto će propast /default/ biti tako nevjerojatno razorna.
Istovremeno Grčka se približava Rusiji i Kini. Ove obadvije države planiraju iskoristiti Grčku na način koji će biti veoma, veoma težak za Zapad.
GRČKA – VELIKA BITKA U GLOBALNOM RATU
Za Rusiju ona uključuje novi plinovod kroz Grčku. Za Kinu to znače vlakovi velike brzine. Oni će Balkan dovesti bliže Istoku. To će dramatično povećati utjecaj Rusije I Kine i kontrolu u regiji. Grćka nije samo mala država, nego je dio eurozone. To je stup između Istoka i Zapada.
Tako je Grčka bojno polje na kojem se bije bitka između Istoka i Zapada.Tkogod da dobije ovu bitku imat će položaj sile u Europi. Ono što se odvija upravo sada je velika bitka u novom Svjetskom ratu između Istoka i Zapada.
NEVOLJE ZA MERKEL I NJEMACKU
Ljudi ne razumiju kako uskoro ova situacija može  postati nevolja za Merkel i Njemačku. Nedavni članak u najnovijem broju Foreign Affairs ističe da njemački narod gleda radije prema Istoku nego prema Zapadu. Valja se sjetiti  da su Njemci bili posljednji koji su se složili sa sankcijama prema Rusiji kada su Rusi preuzeli Krim.
III SVJETSKI RAT
Kako razmišljamo o III svjetskom ratu? Radi se o ekonomskoj hegemoniji nad svijetom. Rat za Grčku je nevjerojatno važan. Tko god zadobije kontrolu nad Grčkom imat će ogromnu taktičku premoć u Europi. Zapad je u znatno lošijem položaju, jer Rusi planiraju izgraditi plinovod koji će se prostirati preko cijelog Balkana – isto se odnosi i na planirane kineske željeznice velike brzine.
GLOBALNI RAT BJESNI ZA EKONOMSKU HEGEMONIJU
Ovdje se ne radi samo o grčkom napuštanju eura. Ne radi se samo o $300 milijardi koje Grčka duguje europskim bankama. Ovo se tiče ishoda tko će dobiti prvu stvarnu bitku za ekonomsku hegemoniju u svijetu. Grčka je sada bojno polje.
U stvari, ishod u Grčkoj je daleko važniji od onog što se dogodilo na Krimu. Mnogo je važniji od bilo čega sto smo dosada vidjeli.
KINA UBRZANO MODERNIZIRA SVOJE ORUŽANE SNAGE
Važno je znati da će Kina imati potpuno suvremenu vojsku do 2020. Kina ima i direktni put do Srednjeg istoka preko Pakistana. To će omogućiti  Kinezima da pomognu Saudijcima oko njihovih oružanih snaga.
ČITAV SVIJET GLEDA U GRČKU
Tako Kina ubrzano širi svoju moć i utjecaj na cijeli globus i cijeli svijet promatra tko će dobiti bitku u Grčkoj. Pobjeda Rusije i Kine imat će strašnu razgranatost posljedica u EU. To će također biti opomena SAD-u i Europi da agresija djeluje na obadva načina. SAD i Europu će ostaviti sa kaosom u Ukrajini i katastrofom u Grčkoj – raskrižju Europe, Azije i Afrike.
Izabrala i s engl. prevela  prof. Kornelija Pejčinović

Nema komentara:

Objavi komentar