srijeda, 4. veljače 2015.

ZAPISNIK sa skupa Izvršnog Odbora Vijeća Hrvatskog Naroda |

ZAPISNIK sa skupa Izvršnog Odbora Vijeća Hrvatskog Naroda |



Hrvatski svjetski sabor 14.02.2014.

ZAPISNIK sa skupa Izvršnog Odbora Vijeća Hrvatskog Naroda

Dana 29.siječnja 2015 godine u Zagrebu sa početkom u 11. sati, održan je skup Izvršnog Odbora Vijeća Hrvatskog Naroda .
Na tom skupu donošene su slijedeće odluke:
  1. Traži se od svih članova, posebno članova Izvršnog Odbora Vijeća Hrvatskog Naroda, da na svim nivoima i gdje imaju prigodu, predstaviti politički i gospodarski program VHN-a.
  2. Djelokrug i zaduženja članova HVN-a:  Ovlašćuje se  gospodina Boris Jerković da predstavlja politički i gospodarski program VHN, da koordinira sa  kandidatima, koji će se na slijedećim parlamentarnim izborima kandidirati kao nezavisni zastupnici za Sabor RH.
  3. Ovlašćuje se gospodin Bruno Vojnović da koordinira rad VHN-a sa posebnim osvrtom na Zagrebačko područje te da pronalazi političke subjekte, koji su spremni za zajedničku suradnju , kako bi se politički i gospodarski programa VHN-a i realizirali.
  4. Ovlašćuje se mr. Damir Jukica,  da predstavi politički i gospodarski program VHN-a , političkim subjektima za koje on smatra da su spremni za suradnju, te da utvrdi zajedničke interese,  realizacije onih političkih i gospodarske programa koji su kompatibilni sa programom tih subjekata.
  5. Ovlašćuje se general Darko Rukavina, potpredsjednik HSS-e, da  članovima HSS-e,   predstavi politički i gospodarski program VHN , te ukoliko postoji zajednički interes  omogući   zajedničku  realizaciju onih programa koji su kompatibilni sa programom HSS-e.
  6. Ovlašćuje se admiral Ante Budimir da na Splitsko-dalmatinskom području organizira i koordinira rad VHN-a,  predlaže koordinatore i osobe, koje će se kandidirati kao nezavisni zastupnici VHN na slijedećim parlamentarnim izborima RH-e.
  7. Ovlašćuje se gospodin Miroslav Tomac da predstavlja politički i gospodarski program VHN-a , da koordinira i usuglašava zajedničke programe sa drugim političkim subjektima u RH. Uspostavlja  kontakte sa pojedincima koji su se spremni kao nezavisni kandidati, kandidirati se na slijedećim parlamentarnim izborima u  RH-
  8. Ovlašćuje se gospođa Karmela Lauc Agata da  koordinira rad VHN-a, i da predstavlja politički i gospodarski program VHN-a, te da uspostavi suradnju sa mladima, sa pojedincima  i  udrugama, kako bi se što više mladih kandidiralo na slijedećim parlamentarnim izborima u RH-e.
  9. Ovlašćuje se gosp. Lanu Ranteš da predstavlja politički i gospodarski program VHN-a, studentskoj populaciji, da koordinira rad sa studentima, kako bi se što više studenata aktiviralo na slijedećim parlamentarnim izborima u RH-e.
  10. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospođa Nada Landeka da koordinira rad VHN-a, nadzire da su  sve odluke VHN-a  u skladu sa važećim Zakonima RH-e, usmjerava rad VHN-a, i predlaže mjere koje će osigurati zakonsko funkcioniranje svih sudionika  i aktivista VHN-a.
  11. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina Božo Tendo da organizira  i koordinira rad VHN-a, na području RH-e, uz poseban  prioritet na lokalnim izborima na otoku Korčuli i u Dubrovniku koji će se održati u nadolazećim mjesecima.
  12. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina Velimir Pavičić da organizira  i koordinira rad VHN-a, na petrinjskom području i onim područjima RH-e gdje on smatra da može svojim utjecajem pridonijeti  širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  13. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospođu Snježana Častven da organizira  i koordinira rad VHN-a, na Varaždinskom području i na drugim područjima RH-e gdje ona može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  14. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina Nevenko Šimunić da organizira  i koordinira rad VHN-a, na Koprivničkom području i na drugim područjima RH-e, gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  15. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospođu Silvia Radman da organizira  i koordinira rad VHN-a na području Sesveta i grada Zagreba i na drugim područjima RH-e gdje ona može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  16. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodin Viktor  Arbanas, da organiziraju  i koordiniraju rad VHN-a, na osječkom području i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  17. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodin  Boris Balatinac, da organizira  i koordinira rad VHN-a na Osječkom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  18. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina Filip Kuštro   da organizira  i koordinira rad VHN-a na području Donjeg Miholjca i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  19. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina Edu Unkovića da sa ostalim članovima IO VHN-a organizira  i koordinira rad VHN-a na Splitsko-dalmatinskom području i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  20. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina Alena Curina  da sa ostalim članovima IO VHN-a organizira  i koordinira rad VHN-a na Splitsko-dalmatinskom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  21. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospođu Anitu Čudina da sa ostalim članovima IO VHN-a organizira  i koordinira rad VHN-a na Splitsko-dalmatinskom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  22. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina dr. Marina Volarevića da sa ostalim članovima IO VHN-a organizira  i koordinira rad VHN-a na Splitsko-dalmatinskom području i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  23. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodina Stipu Ćurkovića da sa ostalim članovima IO VHN-a organizira  i koordinira rad VHN-a na Splitsko-dalmatinskom području i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  24. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodin Ante Pranić  da organizira  i koordinira rad VHN-a na području Slavonskog Broda i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  25. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodin Josip Barun   da organizira  i koordinira rad VHN-a na Vukovarskom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  26. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a, ovlašćuje se gospodin Iličić Anto  da organizira  i koordinira rad VHN na Bjelovarskom području i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  27. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN ovlašćuje se gospodin Mate Jakšić  da organizira  i koordinira rad VHN na Bračkom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  28. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN ovlašćuje se gospodin Darko Ercegović  da organizira  i koordinira rad VHN na Šibenskom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  29. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a ovlašćuje se gospodin Stjepana Vuka  da organizira  i koordinira rad VHN-a na Karlovačkom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  30. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a ovlašćuje se prof. Ante Cukrov  da organizira  i koordinira rad VHN-a na Porečkom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a.
  31. U skladu sa prije donesenim odlukama VHN-a ovlašćuje se gospođa Mirjana Kutle  da organizira  i koordinira rad VHN-a na Pulskom području  i na drugim područjima RH-e gdje on može pridonijeti širenju istine o političkim i gospodarskim programima VHN-a-
U roku od mjesec dana dogovoriti sastanak na kojem će svatko pojedinačno iznijeti izvješće i program svog rada do parlamentarnih izbora u RH-e.
Skup završen u 14,30. sati.
Koordinator:
Mr.sc. Niko Šoljak
Hrvatski svjetski sabor- logo                                                                                            
HRVATSKI SVJETSKI SABOR
VIJEĆE HRVATSKOG NARODA
Broj: 01-11-1/2015.
Poreč, 5. siječnja 2015. godine
Temeljem više desetina godina rada tima stručnjaka, znanstvenih i drugih istraživanja, te Odluka Vijeća Hrvatskog Naroda od 16. listopada 2014. godine i pismenih odgovara na upitnik članova Vijeća Hrvatskog Naroda, nastao je politički i gospodarski program, koji je obavezujući za članove Vijeća Hrvatskog Naroda. Članovi VHN dužni su ove Odluke zastupati, za njih se boriti i izboriti te iste realizirati svatko prema svojem znanju, sposobnostima i mogućnostima.
GOSPODARSKI I POLITIČKI PROGRAM VIJEĆA HRVATSKOG NARODA 
  1. Preustroj RH-e u četiri regionalna područja Zagreb, Split, Rijeka i Osijek.
  2. Status općine i/ili grada imaju sve jedinice lokalne samouprave koje imaju Sud, Katastar i Urbanizam.
  3. BRANITELJI po funkciji, a ne po izboru, sudjeluju u sustavu vlasti od Općine do Sabora RH-e.
  4. MLADI po funkciji, a ne po izboru, sudjeluju u sustavu vlasti od Općine do Sabora RH-e.
  5. UMIROVLJENICI po funkciji, a ne po izboru, sudjeluju u sustavu vlasti od Općine do Sabora RH-e.
  6. DIJASPORA po funkciji, a ne po izboru, sudjeluje u sustavu vlasti od Općine do Sabora RH-e.
  7. MAJKAMA sa 3 i više djece država Hrvatska osigurava prosječna mjesečna primanja i sva prava iz radnog odnosa, kao da su zaposlene.
  8. Za  svu djecu država Hrvatska osigura besplatni smještaj u vrtićima.
  9. Svim  učenicima i studentima država Hrvatska osigurava besplatno školovanje.
  10. U roku 3 mjeseca od konstituiranja Državni Sabor RH-e donijeti će Odluku o ukidanju financiranja političkih stranka iz državnog proračuna RH-e.
  11. U roku 3 mjeseca od konstituiranja Državni Sabor će donijeti Odluku o ukidanju financiranja svih nadri institucija iz državnog proračuna RH-e.
  12. U roku godinu dana od konstituiranja Državnog Sabora RH-e vratiti će u hrvatski proračun izneseni novac (cca. 35 milijardi EUR-a) koliko je, prema dosadašnjim informacijama, iznijeto iz Hrvatske od 1990. do 2010. godine.
  13. U roku godinu dana od konstituiranja Državnog Sabora RH-e, uz zakonodavnu, izvršnu, pravosudnu vlast, uvesti će se i monetarnu vlast.
  14. U roku od godinu dana konstituiranja  Državnog Sabora RH osnovat će se   Hrvatska Svjetska Banka.
  15. U roku 6 mjeseci od konstituiranja Državnog Sabora RH-e, Ustavom RH-e uvesti će se sustav izravne demokracije, kako bi narod iz naroda birao svoje predstavnike vlasti, s pravom opoziva čime se utvrdi njihovo odstupanje od usvojenog programa rada.
  16. U roku 6 mjeseci od konstituiranja Državnog Sabora RH-e po Ustavu će se smanjiti broj Saborskih zastupnika umjesto sadašnjih 160 na 77.
  17. U roku 6 mjeseci od konstituiranja Državnog Sabora RH-e  u Ustav će se ugraditi odredbe o konkretnoj odgovornosti nositelja vlasti i to od najmanje funkcije do Predsjednika RH-e sa pravom opoziva i to bez prava na zaštitni imunitet.
  18. Osigurati da Saborski zastupnici obavljaju svoju časnu dužnost i da primaju naknadu u visini plaće radnog mjesta sa kojega su došli u Sabor te da se, nakon završetka mandata, vraćaju na svoje radno mjesto sa kojega su došli u Sabor.
  19. U roku od tri mjeseca od dana konstituiranja Državnog Sabora RH ukinuti saborske mirovine.
  20. U roku godinu dana od dana konstituiranja Državni Sabor RH donijeti će Odluku o  obaveznom glasovanju za predstavnike vlasti u RH-e.
  21. U roku od mjesec dana od dana konstituiranja Državni Sabor RH će donijeti Zakon kojim se nakon završetka mandata Predsjedniku RH, osigurava dohodak i sva prava iz radnog odnosa u trajanju od  6 mjeseci od završetka mandata. Nakon toga prestaju mu sva prva, koja je ostvarivao kao Predsjednik RH-e.
  22. U roku od 3 mjeseca od konstituiranja Državni Sabor RH-e će Ustavom i Zakonom o državnim dužnosnicima doživotno zabraniti rad državnim dužnosnicima u državnim službama i u pravnim osobama u državnom vlasništvu, kojima se dokaže krivnja bilo pronevjera ili uskraćivanje građanskih prava bilo presudama ili na drugi način.
  23. U roku mjesec dana od konstituiranja Državni Sabor RH-e proglasiti će isključivi gospodarski pojas na Jadranu.
  24. U roku od mjesec dana od  dana konstituiranja Državni Sabor će  podnijeti kaznenu prijavu DORH-u i Međunarodnom Sudu za pravo mora u Hamburgu protiv današnje Vlade, koja je zaključila ugovore o istraživanju i eksploataciji ugljikohidrata iz podmorja prije proglašavanja Isključivog gospodarskog pojasa prema Međunarodnoj konvenciji o pravu mora iz 1982. godine, te istim institucijama podnijeti  kaznene prijave i protiv odgovornih osoba u Vladi RH-e.
  25. U roku 2 godine od konstituiranja Državni Sabor RH-e će urediti  državne granice sa svim susjedima ili prekinuti sa njima sve diplomatske i druge odnose.
  26.  U roku 6 mjeseci od dana konstituiranja Državni Sabor RH-e raspisati će međunarodni natječaj i pokrenuti proces realizacije gotovih programa gospodarske obnove Republike Hrvatske, koji su navedeni u slijedećem kratkom filmu:
  1. U roku 6 mjeseci od dana konstituiranja Državni Sabor RH-e će Zakonom utvrditi da je za raspisivanje referenduma potrebno prikupiti 50.000 potpisa čime je odluka o referendumu obvezujuća za Vladu i Sabor RH-e.
  2. Za sve izbore u RH-e obvezno je postizanje minimalno 50% glasova plus 1 glas od broja  upisanih birača plus 1 glas.
  3. Avansirati proizvodnju i osigurati otkup svih proizvedenih poljoprivrednih proizvoda po posebnom programu Vlade RH-e.
  4. Avansirati proizvodnju mesa i prerađevina od mesa te osigurati otkup svih  proizvedenih količina po posebnom programu Vlade RH-e.
  5. Organizirati plansku urbanizaciju RH-e po županijama i na nivou RH-e.
  6. 32.Organizirati i osposobiti centre za razvoj RH-e po županijama, gradovima i  općinama.
  7. Mladima osigurati kredite za izgradnju stanova i obiteljskih kuća sa 1% godišnjom kamatom, te im osigurati  besplatno zemljište za izgradnju obiteljske kuće u općini i gradu gdje zatraže, po programu Vlade RH-e.
  8. Tražiti od Predsjednika RH-e da svoju pažnju i aktivnosti usmjeri po prioritetima i to:
  9. Gospodarstvo
  10. Politički sustav
  11. Zaštita nacionalnih interesa Hrvatskog Naroda
  12. Socijalna sigurnost građana
  13. Vanjska politika
  14. Zaštita prava čovjeka
  15. Zaštita kulturnih dobara.
 Prioriteti Vlade RH-e:
Gospodarstvo
Politički sustav
Zaštita nacionalnih interesa Hrvatskog Naroda
Socijalna sigurnost građana
Vanjska politika
Zaštita prava čovjeka
Zaštita kulturnih dobara.
Koordinator  
Mr. sc. Niko Šoljak
www.hssd.hr
www.hazud.hr
www.hazud.ch

Nema komentara:

Objavi komentar