petak, 6. veljače 2015.

BRANIMIR GLAVAŠ VRATIO SE U SABOR ‘Možda već večeras budem cimer Sanaderu!’ |

BRANIMIR GLAVAŠ VRATIO SE U SABOR ‘Možda već večeras budem cimer Sanaderu!’ |



Drinovci, 20.01.2015 - Nakon sto je pusten iz zatvora Branaimir Glavas stigao je u svoju kucu u Drinovcima

BRANIMIR GLAVAŠ VRATIO SE U SABOR ‘Možda već večeras budem cimer Sanaderu!’

Glavaš će se u podne pojaviti na Županijskom sudu na kojem će se odlučivati o određivanju istražnog zatvora
ZAGREB – Nakon više od 6 godina Branimir Glavaš jutros je posjetio Hrvatski sabor gdje su ga dočekali zastupnici HDSSB-a. Glavaš će se danas u podne pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu gdje ga očekuje ročište na kojem će se odlučivati o određivanju istražnog zatvora na prijedlog DORH-a, javlja HRT.
– Prema mom skromnom tumačenju pravnog znanja i razmišljanja, smatram da nema nikakvih elemenata da mi se odredi pritvor, ali sud može odlučiti ovako ili onako. Kako god sud odluči, spreman sam prihvatiti odluku, pa i pod cijenu da kažu – hajde ti još malo u pritvor. I pritvor je za ljude, možda mi se dogodi – s obzirom da čujem da je Remetinec pretrpan, da nema mjesta – da mi se odredi pritvor pa me zapadne da budem cimer Sanaderu. Možda se nađemo u pritvoru i večeras – prokomentirao je Glavaš moguću odluku suda.
Podsjetimo, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučivat će, iza zatvorenih vrata, o zahtjevu tužiteljstva da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor.
Glavaš je svoj dolazak na ročište najavio preko odvjetnika te svojeg Facebook profila.
– Iako sama nazočnost Branimira Glavaša najavljenom ročištu nije obvezna, B. Glavaš će zakazanom ročištu izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu (unatoč tome što mu prijeti mogućnost ponovnog pritvaranja) uz svoje odvjetnike biti nazočan – stoji u Glavaševom priopćenju na FB-u.
Foto; Tom Dubravec / CROPIX/jutarnji.hr
Autor: Gordana Jankoska Vranić/jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar