srijeda, 4. ožujka 2015.

DORH tvrdi; „Sve je po zakonu“ – U Hrvatskoj su doista Mladen Bajić, DORH i njegovi ODO-i Zakon. |

DORH tvrdi; „Sve je po zakonu“ – U Hrvatskoj su doista Mladen Bajić, DORH i njegovi ODO-i Zakon. |




DORH - ZAKONIK KRALJEVINE

DORH tvrdi; „Sve je po zakonu“ – U Hrvatskoj su doista Mladen Bajić, DORH i njegovi ODO-i Zakon.


Svako bezakonje i svaka pljačka vrijednosti manje od 100.000 kn kažnjiva je i nezakonita. Diže veliku buru. Svako osiromašavanje Države ili jadnog hrvatskog puka  vrijednosti iznad 100.000 kn nije kriminal  dalo bi se zaključiti po odlukama DORH-a u predmetima koje istražuju.
Zagrebački ODO tvrdi da ništa nezakonito nema u krivotvorenom sudskom rješenju.  Isto može biti bez dostavne naredne, bez pravnog lijeka,  sa namjerno napisanim pogrešnim datumima, sa izmišljenim katastarskim brojevima z.k. čestica.   Sve je to normalno, a i sudac može pogriješiti, tvrdi zagrebački ODO.  Nije nezakonito niti paralelno vođenje dva različita z.k. uloška sa različitim brojevima katastarskih  čestica u dvije različite katastraske općine.  ODO-u nije ništa čudno, niti nezakonito,  kad sudac desetak i više godina ne postupa po pravomoćnoj sudskoj odluci neposredno nadležnog višeg suda. Ah da, ODO-u nije nezakonito  ni kada se društveno vlasništvo prodaje unatoč zakonskoj zabrani,  niti kada se isto daje u zalog  nekom od  Fondova  iako nije vlasništvo dužnika, a još im je manje nezakonito kada to radi neovlaštena osoba.
Kako bi im i  bio problem,  kada zakon ne predviđa kažnjavanje  onih  koji  posluju u „sivoj zoni“. Ili da pojednostavnimo,   sve što nije  regulirano  zakonom nije nezakonito.  ODO može  utvrditi kazneno djelo  samo onima koji uredno prijave svoje prihode, svoje poslovanje,  koji se ne kriju iza maski  sinova, kćerki, nećaka, kumova.   Imaju i limit.  DORH i njegovi ODO-i imaju granicu koju nerado prelaze. Sve što je komplicirano i teško za proanalizirati nije vrijedno mučenja.  Zato nam izvršene revizije  pretvorbe i privatizacije  stoje već desetak godina objavljene na stranici Državne revizije, bez ikakvog značaja.  Tko bi se iz ODO-a potrudio toliko puno proučavati, istraživati majku maticu, firme kćerke, brojne sinove i nećake, i sve one iz čijih džepova i u čije džepove se prelijevao novac. Previše zamorno.
Zato je uvijek „sve po zakonu! Citiramo DORH;   „Nezakonit rad suca određuje se kao postupanje suprotno zakonu, drugom propisu ili općem aktu odnosno kao propuštanje da se primijeni zakon, drugi propis ili opći akt, i to s voljom ili pristankom da se trećemu nanese šteta. Nepravilan rad očituje se kao činjenje ili nečinjenje suprotno uobičajenom ili propisanom načinu obavljanja djelatnosti, a može se zaključiti o postojanju volje ili pristanka da se time oštete prava ili interesi trećega!“
Da li je nešto po zakonu ili nije po zakonu individualna je odluka zamjenika općinskog državnog odvjetnika koji o tome odlučuje i vjerovatno njegovo „diskrecijsko pravo“, a ne stvar važećih zakona u RH.  Mi Hrvati, svi smo nepismeni i ne znamo što je Zakon,  iščitava se iz odluke ODO-a.  Ne znamo čitati, niti protumačiti odredbe zakona, tako  vjerovatno misle općinski državni odvjetnici i „vrhovni vođa DORH-a  Baja!“.
Županijski sud u Osijeku, osudio je čovjeka u kaznenom postupku!  Pravom suca da samostalno i neovisno donosi odluke, i da za te svoje odluke nikom ne odgovara.  Nevin čovjek služi zatvorsku kaznu zahvaljujući upravo takvom neovisnom sudstvu.  U sudskom postupku, optuženi se pozivao na dokazni prijedlog  da se vještačenjem njegovih telefonskih poziva i lociranjem istih može sasvim jasno, i bez ikakvih sumnji utvrditi da nije bio u sporno vrijeme na mjestu gdje se dogodilo inkriminirano djelo, već da postoje svjedoci, kao i dokazi koji potvrđuju da je bio 400 km udaljen od mjesta počinjenja kaznenog djela.   Osječki Županijski  sud provodi vještačenje s područja telekomunikacije, kojim vještak mora sukladno zakonu utvrditi istinu i navode optuženog.    Na temelju takvog sudskog vještačenja sud prihvaća mišljenje sudskog vještaka u cijelosti i donosi presudu. Optuženi je kriv.   Godina više ili manje u zatvoru, sucu nije zapreka koja bi ga smekšala pri donošenju odluke, naročito ako je optuženi bivši visoki djelatnik MUP-a koji sve tajne znade i koji „mora biti ušutkan“.  U tome pomažu „sudski vještaci“ Alojz Seleši i Dario Štolba .
ŽUPANIJSKI SUD OSIJEK - OČITOVANJE
Međutim, na naš upit  sukladno  Zahtjevu za pristup informaciji Županijski sud iz Osijeka očitovao se Očitovanjem broj; Su-Ppi-31/2013-2 u kojem navodi dva zabrinjavajuća elementa;
„Alojz Seleši, dipl. Ing. elektrotehnike iz Osijeka, stalni je sudski vještak za elektrotehniku i elektroniku na području Županijskog suda u Osijeku. Nikada nije bio vještak za telekomunikacije.  Od strane Županijskog suda Seleši je imenovan kao sudski vještak za područje elektronike.  1983 godine kada je imenovan stalni sudski vještaci nisu imali mentore niti su prolazili program obuke.  
Županijski sud u Osijeku nema imenovanih stalnih sudskih vještaka za  telekomunikacije.  Dario Štolba nikada nije bio od strane Županijskog suda u Osijeku imenovan za stalnog sudskog vještaka bilo koje struke pa tako niti podskupine telekomunikacija.“
Da postavimo upit ODO-u,  i u ovom slučaju bi bilo  „sve po zakonu“, naravno. Jer je osječki  ODO upravo na temelju mišljenja tih „sudskih vještaka“ koji su vještačili o telekomunikacijama iako za to nisu bili ovlašteni, zatražio visoku zatvorsku kaznu za optuženog. A neovisni osječki sudac iskoristio je svoje pravo samostalnog odlučivanja  i donio presudu na temelju činjenica iz spisa i provedenog vještačenja.
Nevin čovjek, kojem vještačenje telekomunikacija u vrijeme inkrimiranog događaja može pomoći da sa svoje časti spere ljagu i dokaže nevinost,  dane provodi u zatvoru. I svakodnevno gubi nadu i vjeru u pravdu.
U Hrvatskoj je sve po zakonu, tvrde  ODO i DORH!  Mogli bismo se složiti da je tako.  U Hrvatskoj su doista  Mladen  Bajić i DORH, kao i njegovi ODO-i Zakon.  Sve drugo je samo nedosanjani san svih Hrvata.
za hazud.hr; N.L.

Nema komentara:

Objavi komentar