petak, 30. siječnja 2015.

EKSKLUZIVNO; Predsjednica Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Jasna Marić (Jasna Kasun) najveća organizatorica kreditnih prijevara, iz zatvora povlači konce svojih marioneta |

EKSKLUZIVNO; Predsjednica Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Jasna Marić (Jasna Kasun) najveća organizatorica kreditnih prijevara, iz zatvora povlači konce svojih marioneta |





OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EKSKLUZIVNO; Predsjednica Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Jasna Marić (Jasna Kasun) najveća organizatorica kreditnih prijevara, iz zatvora povlači konce svojih marioneta

Što je sve predsjednica Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Jasna Marić,  koja je po izlasku iz pritvora u kojem je odležala nešto manje od dvije godine promijenila identitet u Jasna Kasun,  ova bivša ovršiteljica i djelatnica Trgovačkog suda u Zagrebu, uspjela učiniti tijekom svoje sindikalne karijere, a o čemu javnost ili premalo zna ili namjerno šuti? 
Osim izdavanja neistinite dokumentacije ovjerene pečatom  SPULS-a za čak 53 odobrena a  nevraćena kredita, u nastavku pročitajte što je sve nabavljeno tijekom rada  Sindikata  pravosuđa, uprave i lokalne samouprave,  po osnovi  42 fiktivno prijavljena sindikalna  djelatnika i predsjednice Marić/Kasun,  uključujući čak i nabavku  vanbrodskog motora.
Jasna Marić
Jasna Marić/Jasna Kasun
Najveća afera u povijesti pravosuđa prošla je tiho i nezapaženo, u medijima gotovo pa neprimjetno. Iako su još  u listopadu 2005 godine mediji izvijestili o uhićenju predsjednice Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Jasne Marić, nakon obavijesti o početku suđenja, u javnosti je nastala tišina. Je li ta tišina nastala iz razloga što se radi upravo o djelatnici Trgovačkog suda u Zagrebu, osobi čije ime je bilo poznato u sindikalnim redovima, ili pak  iz razloga što je pravosuđe željelo ostati neokrnjeno izbjegavanjem bilo kakve poveznice sa svojom bivšom djelatnicom – poput svih ostalih poznatih događaja u povijesti, još od Biblijskih dana – jednostavno perući ruke od njenog imena i svih njenih kreditnih i drugih prijevara.
Jasna Marić je kao zaposlenica Trgovačkog suda u Zagrebu bila i povjerenica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika s kojeg mjesta je smijenjena početkom 2001 godine. Samo nekoliko dana nakon smjene dobiva i otkaz na Trgovačkom sudu gdje je radila kao referent ovrhe – sudski ovršitelj. Poduzetnu Jasnu Marić otkaz i smjena nisu omeli u njezinoj karijeri, vrlo brzo je osnovan Sindikat pravosuđa, uprave i lokalne samouprave a Jasna Marić imenovana  za predsjednicu Sindikata pravosuđa.
Oko ovog Sindikata postoji niz nerazumljivih i nelogičnih događaja koji su se djelomice raspleli u kaznenom postupku u kojem je utvrđeno da je Jasna Marić organizirala grupu ljudi koja ima za cilj počinjenje kaznenih djela. U okviru te zločinačke grupe, kako je pod točkom 1/optužnice opisano, Jasna Marić je početkom mjeseca lipnja 2003 godine, kao predsjednica i ovlaštena potpisnica Sindikata pravosuđa, za čak 53 osobe u potvrdu o plaći djelatnika SPULS-a, koju je ovjerila službenim žigom, te vlastoručno potpisala, neistinito upisala podatke da isti ostvaruju primanja u visokim iznosima, dostatnim za odobrenje kredita kod više banaka, iako je znala da to ne odgovara istini, svjesna da se radi o netočnim podacima, te po ovjeri te potvrde predočila djelatnicima više banaka u namjeri stjecanja velike nepripadne materijalne dobiti a za odobrenje nenamjenskog kredita.
 JASNA MARIĆ - JASNA KASUN
Druga stranica  USKOK-ove Optužnice  za Jasnu Marić i druge
Zanimljivo je kako je Jasna Marić uspjela »progurati« kroz državnu administraciju čak  42 zaposlena, budući da je to za domaće sindikate neuhvatljiva brojka. Primjerice, Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) kao središnjica, koja okuplja nešto više od 87,3 tisuće članova, ima deset zaposlenih, dok ih je u URSH-u (koji opslužuje 52,4 tisuće članova) četvero, stoga je 42 radnika u malenom SPULS-u čak i za laika ravno pravom čudu, što godinama ni jednoj od inspekcija nije upalo u oči.
Osim brojnim “fiktivnim zaposlenicima” Jasna Marić izradila je, kao predsjednica Sindikata pravosuđa dokumentaciju podobnu za odobrenje kredita i za sebe osobno, prikazavši kao da ima mjesečnu plaću u iznosu od 12.013,22 kn, iako je znala da to ne odgovara istini, te istovjetnu potvrdu sa istovjetnim podacima izradila i za svojeg sina Ivana Antolića, jamca po kreditu, prikazavši da isti prima plaću SPULS-a. Na taj način odobrena su im dva kredita, kod dvije banke, koji krediti nisu vraćeni.  Oboje su zbog ovih kaznenih  djela pravomoćno osuđeni.  Ukupno odobreni krediti “fiktivnim zaposlenicima” Sindikata   premašuju iznos od 6.500.000,00 kn.
JASNA MARIĆ - IVAN ANTOLIĆ - PRIJEVARA
Prema  USKOK-ovoj Optužnici  Jasnu Marić se tereti da je ,  u svojstvu predsjednice Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave neistinito  predočila djelatnicima trgovačkog društva “PIKO” da će SPULS u roku od 30 dana platiti naručena jaja, iako je bila svjesna da na računu Sindikata nema novca za naplatu ugovorene tražbine, te je tom prilikom kao garanciju plaćanja ispostavila i mjenicu.  U  periodu od 01.11.2004. do 18.11.2004. godine preuzela je veću količinu konzumnih jaja u ukupnoj vrijednosti 143.618,40 kuna.
Od “IPK” tvornica ulja Čepin preuzela je na isti način 43.200 litara jestivog suncokretovog ulja ukupne vrijednosti 428.088,24 kune, lažnim prikazivanjem činjenica i predajom nenaplative mjenice kao garanciju plaćanja, iako je znala da na računu nema novca, i da ulje neće biti plaćeno.
U svojstvu predsjednice Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave zaključila je ugovor o operativnom leasingu broj 278/2005 s tvrtkom KONČAR ELEKTRONIKA I INFORMATIKA d.d. kojoj je na isti način ispostavila narudžbenicu i predala nenaplativu mjenicu kao garanciju plaćanja temeljem čega je po otpremnici broj 2781700439 od 24. lipnja 2005 godine SPULS-u isporučena informatička oprema i 8 prijenosnih računala u ukupnoj vrijednosti 96.304,87 kn.
Sa TD Zdenka d.d. kao predsjednica Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave sklopila je ugovor o kupoprodaji robe, predavši im pri tom nenaplativu mjenicu kao garanciju, pa potom preuzela robe u vrijednosti od 166.452,39 knne plativši dugovanje tom društvu.
Od trgovačkog društva PODRAVSKO GOSPODARSTVO d.d. narudžbenicom, uz nenaplativu mjenicu kao garanciju preuzela je 75.000 kg pšeničnog brašna, oštetivši to društvo za iznos od 178.699,50 kn.
Na isti način sklopila je kao predsjednica SPULS-a, i ovlaštena potpisnica sklopila ugovor sa “TEHNOMAT” d.o.o. predočivši da će roba po preuzimanju biti plaćena, predavši im nenaplative mjenice kao garancije, po osnovi kojeg ugovora joj jeisporučeno automobilskih guma u vrijednosti 141.808,41 kuna, koje nisu plaćene po dospijeću.
Od trgovačkog društva “ŽITOPROIZVOD” d.d. na isti način preuzela je temeljem ugovora o prodaji broj 9/2005 peciva i tjestenine u vrijednosti od vrtoglavih 323.300,00 kuna za koje je kao garanciju predala nenaplativu zadužnicu u visini 500.000,00 kn, ovjerenu kod javnog bilježnika na ime Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave oštetivši to društvo za iznos od 323.300,00 kn.
Trgovačko društvo “F. BOBEK” d.o.o. isporučilo je Sindikatu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave i vanbrodski motor u vrijednosti od 26.858,00 kn.
U okviru plana grupe, Jasna Marić je kao predsjednica SPULS-a i ovlaštena potpisnica sa trgovačkim društvom “FILBA” d.o.o. zaključila ugovor o sindikalnoj kupnji robe, kojom prilikom je predočila spisak deset navodnih djelatnika Sindikata kao da će roba doista biti uredno obročno otplaćivana, pa kad joj je isporučena roba ukupne vrijednosti od 159.572,50 kuna, navodni djelatnici Sindikata sa tog spiska su robu preuzeli bez da su je ikada platili.
Sindikatu je bio potreban i šećer, pa je poduzetna predsjednica zaključila ugovor sa “Viro-tvornica šećera” d.d. iz Virovitice koja je na temelju ugovora i nenaplativih garancija isporučila 25.000 kg šećera u vrijednosti od 138.012,50 kuna, što nikada nije plaćeno.
Trgovačko društvo Merkur International d.o.o. je na temelju neistinite dokumentacije i spiska za jedanaest navodnih djelatnika SPULS-a isporučio Sindikatu robe u vrijednosti od 114.960,60 kn, za koji iznos je oštećeno to trgovačko društvo.
U dugotrajnom sudskom postupku pred Županijskim sudom u Zagrebu, utvrđivala se krivnja čak 53 osobe. Jasna Marić/Jasna Kasun  priznala je krivnju za kaznena djela opisana u Optužnici, nagodivši se sa DORH-om, sukladno Zakonu o kaznenom postupku a kojim je omogućeno pokajnicima smanjenje kazne. Time joj je zatvorska kazna smanjena na 4 godine i 9 mjeseci te se ista  od lipnja 2014 godine  nalazi na odsluženju zatvorske kazne. Iako su je zaboravili bivši kolege i članovi oba Sindikata u kojima je bila povjerenica, očigledno je nisu zaboravili simpatizeri koji i danas na svojim facebook profilima  citiraju njezine misli i poruke, a i ispunjavaju dana joj obećanja.
JASNA MARIĆ - MIRJANA BABIĆ - BRANIMIR PETRANOVIC 001
Jasna Marić po izlasku iz pritvora, tijekom kojeg je odležala u popularnom Remetincu nešto manje od dvije godine, promjenom identiteta u Jasna Kasun, pa sve do okončanja sudskog postupka i pravomoćnosti presude,  nastavila sa svojim “uspješnim poslovima” ostavivši iza sebe velik broj prevarenih i oštećenih, uključujući i dug Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave za neplaćene poreze i doprinose po osnovi prijavljenih “fiktivnih djelatnika” u iznosu od 472.000,00 kn, te neplaćene obveze i poreze svojeg obrta Dar s neba te  trgovačkog društva Dar s neba d.o.o.
O aktivnostima njenim i njenih “prijatelja” i njihovoj povezanosti, i to od dana njenog puštanja na slobodu iz pritvora u kojem je boravila 20 mjeseci pa  sve od njenog odlaska na odsluženje kazne,   a koji su i danas aktivni u posredovanju s kreditima, prijevarama, ucjenama, iznudama, i drugim nezakonitim aktivnostima, pisati ćemo  u narednim  tekstovima.
U međuvremenu, u zraku visi pitanje:  Je li “podjela plijena” i “odlično razvijen posao s kreditima” dobar razlog  i jak motiv za potporu  koju Jasna Marić/Kasun javno  uživa od nekolicine “obožavatelja –  očigledno  lažnih moralista?”
Odgovor na ovo pitanje donijeti  će  budućnost!
Autor; Frane Slad

Nema komentara:

Objavi komentar