četvrtak, 20. kolovoza 2015.

Glas dijaspore: Jedna partija – dvije stranke |

Glas dijaspore: Jedna partija – dvije stranke |

Nada Landeka, o pravosuđu, ovrhama, korupciji, kriminalu, politici,



hdz  - sdp

Glas dijaspore: Jedna partija – dvije stranke

Datum objave: 20. kolovoz 2015./ Autor: Marko Peharda

Najveći hrvatski  problem  je  to što velik broj Hrvata nema nacionalne svijesti,  još  k tome, hrvatski  političari umjesto da razvijaju  nacionalnu   svijest,  uništavaju  je na sve moguće načine.

Još uvijek prevladava  spoznaja kako mi volimo   sve narode svijeta, ali ne volimo svoj hrvatski narod. Voljeti  sve narode svijeta je moderno, ali voljeti svoj hrvatski  narod je konzervativno, to je nacionalizam i izgleda skoro kao šovinizam.

Nismo imali državu od 1102 godine i svi naši okupatori su nas prisiljavali da volimo sve narode ali ne svoj vlastiti narod. Usadili su  nam u dušu robovsko-sluganski mentalitet. Mi se klanjamo strancima, dok  svoje sunarodnjake skoro preziremo ili  se bar tako ponašamo. To najbolje primjećuju djeca Hrvata rođena u inozemstvu kada dođu u Hrvatsku. Takvo ponašanje njih jako smeta te umjesto komuniciranja na hrvatskom odmah upotrebljavaju strani  jezik.
Komunizam kao sistem je  nestao. Svijet i Europa osudili su komunizam, fašizam, nacizam kao totalitarne režime, međutim pojedinci u Hrvatskoj još uvijek veličaju komunizam i slave ubojicu i diktatora Tita. U Zagrebu još i danas postoji jedan trg koji nosi ime ubojice Tita, čovjeka koji je likvidirao velik broj Hrvata.

Takvo ponašanje  mogli bismo izraziti poslovicom “Čega se pametan čovjek stidi, budala se time ponosi.”

Komunizam i komunisti u Hrvatskoj vladali su u svim sferama djelatnosti do 1990 godine. Dolaskom slobode i slobodnih izbora komunistički režim  nestao je, ali ljudi komunisti  ostali su. Kako su komunisti bili uvijek “najnapredniji“ odmah se stavljaju pod zastavu slobode i postaju nositelji  slobode i slobodnog tržišta. Odmah započinju  pretvaranje društvene imovine u privatno vlasništvo bez adekvatnog plaćanja za imovinu koju su prisvojili.
Jedan određeni broj komunista odlazi u HDZ, dok drugi osnivaju  “ demokratsku stranku “ pod nazivom SDP. Sve je pokriveno i suradnja medu komunistima započinje. Novo nastale stranke djeluju kao prave komunističke partije. Predsjednik stranke  ima gotovo jednaku ulogu kao i  sekretar partije, te ima svu vlast u stranci. Danas imamo dvije najveće stranke. Između  onih koji su bivši članovi  partije, a sada članovi tih novoosnovanih stranaka,  nema nikakve razlike.  I jednu i drugu sačinjavao je  velik  broj komunista. Komunisti u HDZu, u savezu s komunistima izvan HDZa izvršili su u Hrvatskoj poslije 1990 godine pretvorbu, pretvaranje društvene imovine u privatno vlasništvo.
Pretvorba, kako to zovu u Hrvatskoj je najobičnija otimačina i najveća pljačka na području Hrvatske što je ikada izvršena. Mora se priznati da su to komunisti savršeno odradili, naglašavajući da je  HDZ  opljačkao Hrvatsku  ali ne i  komunisti u HDZu i komunisti izvan HDZa.

Čačić je najbolje to izrazio ovdje u Južnoj Kaliforniji; “Nije važno tko je u kojoj stranci,  mi se međusobno dogovorimo i kupujemo što je  najbolje i po najpovoljnijoj cijeni.”

Komunisti  i  tajkuni koriste državu Hrvatsku kao sredstvo za bogaćenje, ali svi ti promašaji, otimačine i rasprodaja nacionalnih interesa doći će jednom na naplatu. Država Hrvatska će vođenjem ovakve politike jako brzo bankrotirati.
Kalifornija; 25. listopad 2010.g.

Nema komentara:

Objavi komentar