četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Darinka Prežec; tko je žena koja posljednjih dana budi empatiju u srcima osiromašenih Hrvata? |

Darinka Prežec; tko je žena koja posljednjih dana budi empatiju u srcima osiromašenih Hrvata? |




Darinka Prežec - HNS

Darinka Prežec; tko je žena koja posljednjih dana budi empatiju u srcima osiromašenih Hrvata?


U našu redakciju prispjelo je više pisama  čitatelja,   potaknutih istupom u medijima Darinke Prežec, o kojoj posjeduju  dokumentaciju koja svjedoči da ta žena svjesno i otvoreno  obmanjuje javnost. Zamoljeni smo da pismo  upućeno nam od I.A.  prenesemo u cijelosti!
Poštovana redakcijo HAZUD-a!
Od ljeta 2013 godine neformalna Udruga Živi zid i formalna Udruga Stop deložacijama digli su veliku pompu ustavši u zaštitu Darinke Prežec, žene koja je poluočajnim izrazom na licu uvjeravala hrvatsku javnost kako je ona  velika žrtva,  kako bi javnost s njome imala razloga duboko suosjećati.   To stoga, što je eto ona sada u tuđoj kući, koju je još 2009 godine na dražbenom ročištu kupila banka, radi kredita u kojem je zalog bio kuća nje i njezinog supruga.  „Bili smo jamci jednoj gdji,  a eto gdja se okoristila, sa čak 4.000.000 kn, a nama su uzeli kuću, i mi smo sada podstanari u vlastitoj kući!“  samozažaljivo je izjavljivala pred kamerama.
Da je ta žena perfidna lažljivica, još k tome sa psihijatrijskom dijagnozom i žrtva vlastite pohlepe,  znaju dobro njezine žrtve. Kojih ima pozamašan broj. Čime  je pak ova patološka lažljivica tako dobro uvjerila u svoju ulogu žrtvenog janjca Udrugu Stop deložacijama i novinarku Ivu Anzulović koja za nju svjesno javnosti prenosi laži, još se ne zna, ali se pretpostavlja da razlog  leži u dva  velika stana koja je ova Udruga u kratkom roku, svega dva mjeseca nakon  registracije dobila na korištenje od Grada Zagreba.
Gđa koja tugaljivo gleda u kamere sažalijevajući sebe, ne gleda tako na tuđe životne sudbine.  Rješenjem Centra za socijalnu skrb, Klasa; UP/I-552-02/03-01/186 od 29.9.2003. godine  Darinki Prežec je  odobreno, kao skrbnici Ivana Štrka, njenog štićenika, prodati nekretninu koja se nalazi u Dugavama, inače njegova obiteljska kuća, i to za cijenu od 53.700,00 eur (cijena iz ugovora). Još toliko novca iz prodaje kuće dobila je na ruke.  Istim rješenjem pozvana je da skrbniku Ivanu Štrku njegov novac položi na štedni račun kako bi skrbnik mogao raspolagati novcem uz odobrenje Centra za socijalnu skrb.  Rješenje je izdano na zahtjev Darinke Prežec koja je navela da bi sredstva dobivena kupoprodajom predmetne nekretnine uložila u uređenje kuće i okućnice štićenika. Međutim, sredstva iz prodaje kuće nisu predana skrbniku, već je novac završio u džepu Darinke Prežec.  O tome dokazuje njeno razrješenje  Rješenjem br. UP/I-552-02/04-01/93 od 26. travnja 2004. godine i postavljanje novog skrbnika odvjetnika Radoslava Šunjića iz Zagreba, koji je rješenjem Centra za socijalnu skrb dobio zadatak da zastupa štićenika Štrka pred sudom radi naknade štete protiv skrbnice Darinke Prežec.  Rješenja sam pribavio od njene vlastite prevarene sestre, a liječničku dokumentaciju da se radi o psihičkom bolesniku na terapiji, dala mi je sama Darinka Prežec, pravdajući pri tom svoje postupanje kad je mene izvarala.
Darinka Prežec  - Ivan Štrk    Darinka Prežec - Ivan Štrk 2
Naime, Prežec je zahvaljujući svojim vezama u gotovo svim  javnim institucijama, nakon što je uspješno lišila poslovne sposobnosti svojeg supruga, a zatim se pobrinula da i njena vlastita sestra bude proglašena nesposobnom za brigu o djeci, poslovno nesposobnim proglasila i svojeg štićenika.  Preuzela je i skrb o njegovoj unuci, gluhonijemoj djevojčici Lauri, za koju je dobivala novac od Centra za socijalnu skrb, dok je istovremeno rasprodavala  svu njenu djedovinu.  Na račun gluhonijeme curice izazivala je samilost u očima ljudi te dobivala veće iznosa  novca  kao pomoć. Upravo tako je dobila novac i od „žene“ kojoj je navodno bila jamac.   Gdja koja joj se smilovala, poduzetnica,  spasila je život tom gluhonijemom djetetu koje je bilo dehidriralo, i ne mogavši ništa reći, skoro umrlo. Vidjevši da se dijete srušilo, gdja je stala i odvezla je malenu u bolnicu, što je također dokazano policijskom istragom.  Tom prilikom Prežec je rekla da žurno treba novac za operaciju djeteta, ali da nigdje ne radi i ne može podići kredit. Predložila je da ona da svoju kuću kao jamstvo, a da tvrtka u kojoj je jedan od direktora bila gdja koju sada okrivljuje za svoj položaj, podigne za nju kredit. Želeći  također pomoći, i tadašnji vlasnik i direktor M.H. pristao je na tu opciju.  Dakle, nikakav jamac Prežec nije bila nikakvoj gdji, već je svoju kuću dala u zalog banci za kredit koji je tvrtka podigla za njene potrebe.  Podignut je kredit u iznosu od 573.000,00 kn, od čega je Prežec dobila novac na svoj račun. Kredit nije vraćala, a naknadno se saznalo da niti novac za operaciju nije trebala, naročito kada se vidjelo da je u periodu od 2001 do 2003 godine, prodala i niz drugih tuđih nekretina, i  opelješila značajan broj ljudi, između ostalog i tvrtku koja je podigla kredit. Već 2005 godine, Zagrebačka banka predala je prijedlog za stečaj tog poduzeća. Iz spisa pred Općinskim sudom u Zagrebu,  sasvim je jasno vidljivo, i bez ikakve sumnje, da su  isključivo i samo Darinka Prežec i njezin suprug bili obavještavani o stanju kredita i o ratama, a ne nitko drugi, najmanje poduzeće koje je bilo nositelj kredita ili njegova direktorica  (što se vidi iz dostavnica i povratnica u spisu), pa time padaju u vodu sve njene priče, kako ona nije ništa znala.   Isto tako, u Rješenju o ovrsi, naznačeni su samo  ovršenici  Prežeci i ovrhovoditelj Zagrebačka banka.  Nitko drugi, pa  ti drugi nisu bili i nisu mogli  biti upoznati sa stanjem u postupku jer nisu niti stranka.
30. ožujka 2005 godine Općinski  sud iz Zagreba donosi pravomoćnu sudsku presudu broj Posl. br. LXXIX P-3900/04 u kojem nalaže da je tužena Darinka Prežec dužna isplatiti tužitelju Štrku iznos od 406.314,92 kn zajedno sa zakonskom zateznom kamatom sukladno zakonu.  Prežec do danas ovaj iznos svojem štićeniku nije isplatila. U međuvremenu je i kazneno gonjena, te je pred Općinskim sudom u Selskoj pravomoćno osuđena zbog k.d. prijevare. Novac svejedno nije vratila. Njezin štićenik do prošle 2013 godine bio je u staračkom domu na teret Centra za socijalnu skrb i državnog proračuna,  a od prošle godine o njemu brine Prežeckina nećakinja Branka,  majka gluhonijeme djevojčice,  i štićenikova kćerka. Zahvaljujući Prežec Darinki svi su oni postali beskućnici i podstanari su u Zagrebačkoj Dubravi.
Darinka Prežec - Ivan Štrk 1ŠALAJ IVAN - IGOR ARAMBAŠIĆ - POREZ PO UGOVORU ZA DRUGI PUT PRODANO ZEMLJIŠTE I KUĆU OD MUDIFAJA - PRODAVAČ DARINKA PREŽEC


Istu situaciju priredila je i gdji A.H i njenom bratu I. u Zagrebačkoj Dubravi, kojima je na vrat dovela kamatare i lihvare, te su ovo dvoje braće ostali bez svojeg nasljedstva. Naime, Prežec je pomogla da se kamatari upišu kao vlasnici na vrijednu troetažnu kuću u neposrednoj blizini bivše Name.
I njezin prvi susjed iz Čučerja,  S.M. ostao je bez svojeg doma. Njega je nagovorila da  kuću u kojoj još uvijek živi proda njoj,  a ona je istu ustupila za svoj dug čovjeku kojeg je prevarila za cijelih 850.000,00 kn, za što je nakon što je uzela novac potpisala priznanice a potvrdno je izjavila i na sudu u Osijeku, da je novac uzela i da je takvih osoba još 5-6 kojima je uzela novac na isti način.   S.M. može zahvaliti što još ima krov nad glavom, samo dobroti žrtvi Darinke Prežec,  a koji ne želi izbaciti S.M.-a  iz kuće.
Drvenu kuću muževog ujaka, iako nije njena, Prežec je prodala čak pet puta. I to zajedno sa čovjekom koji je u njoj živio i njegovom obitelji. Pritisnut svakodnevnim brigama i strahovima,  kao i iznerviran brojnim „vlasnicima“ koji su svakodnevno hodočastili oko kuće želeći ući u svoje vlasništvo koje im je Prežec prodala zajedno sa svojim suradnikom I.Š. – jadan čovjek na kraju je sebi prošle 2013 godine  oduzeo život.
Prežec  u javnosti  tereti gdju, poduzetnicu za još jedan ugovor,  u kojem je navodno kredit  podigla za kupnju strojeva. I u ovoj priči  perfidno i smišljeno laže, jer je upravo tvrtka dala svoje vlastite  strojeve pod zalog, a ne ih kupovala iz kredita. Kao dodatno jamstvo bila  je oranica,  zemljište  tada  vlasništvo Prežecovih, koje je Prežec Darinka neposredno nakon odobrenja kredita  prodala toj gdji za 100.000,00 kn i za isto dobila novac,  i više nikakve veze ne bi trebala imati niti sa zemljištem a još manje s kreditom.  Jer hipoteka slijedi zemljište.   I to zemljište Prežec je prodala, kao i sve druge nekretnine  koje je prodavala, čak tri puta.  Svaki put drugom kupcu naravno. Redakcija posjeduje sve dokaze navedene u ovom tekstu.  Prežec je  osobno  dovela tvrtku nositelja kredita u stečajno stanje nevraćanjem kredita iz kojeg  je dobila novac isplaćen, kao i krivotvorenjem dokumentacije za više kredita različitim ljudima od kojih je uzimala  proviziju, što je policijskom istragom i istragom DORH-a više puta (pravomoćno) i  nesumnjivo potvrđeno,  čime je  neposredno  uzrokovala  i propast čak 40 radnih mjesta, ljudima koji su zbog stečaja tvrtke ostali bez posla.
Punih 11 godina Darinka Prežec, svjesna istine, šutjela je.  Čak je osobno bila na stečajnim ročištima, i bila je sa svime jako dobro upoznata.  Da je Prežec sve znala, kao i da je dobila novac svjedoče policijska izvješća, napisi u medijima, sudski zapisnici,  i njeno ponašanje do 2011 godine.   Tada je i sama još aktivnije  počela dilati kredite i nepostojeće automobile, u kojem poslu se ujedinila sa vlasnikom kreditnog ureda iz Schafhausen,  Švicarska, kojeg je poduzetnica iz priče raskrinkala zajedno sa Darinkom Prežec.  Medijski uzlet omogućila joj je Udruga Stop deložacijama i Živi zid, koji od prvog dana imaju svu  pravomoćnu dokumentaciju na kojoj se temelji ovaj članak, ali svjesno  kriju  i zataškavaju  Prežeckinu kriminalnu prošlost i sadašnjost, kao i pravu istinu. Istinu zna i „istraživačka novinarka“ Iva Anzulović, koja je u posjedu sve opisane  dokumentacije.
Zahvaljujući takvom stalnom prometu nekretnina koje Prežec kupuje i prodaje, pa makar bile i tuđe,  na javnoj je listi poreznih dužnika sa 297.319,48 kn duga prema Državi!
Ali njih  takva istina ne zanima i ne žele  je znati. Razlog je vjerovatno sposobnost gdje Prežec „da sve sredi“. U koju god ustanovu dođe, njoj su otvorena vrata. Žena koja u pet minuta, bez čekanja rješava putovnice i domovnice,  radne dozvole,  za tjedan dana školu ili fakultet, za mjesec dana braniteljsku ili neku drugu mirovinu,  za  samo jedan dan povrat oduzete vozačke dozvole u Heinzelovoj.  I ako želite u bolnicu, štrajk i nedostatak termina uz nju vam ne smeta. Sve je rješivo!
Osim toga, u Gradu Zagrebu je „doma“  i prodala je do sada na desetke gradskih stanova, uz pomoć dokumentacije koja se pune tri godine tiskala  u njezinoj vlastitoj kući, o čemu svjedoče izjave čak pet svjedoka, ljudi koji su kod nje živjeli ili su svakodnevno dolazili kao i optužnica koja je protiv nje podignuta.
Tko ju ne bi volio i sažalijevao kad je tako sposobna? Čak i ženi, kojoj je poslala  lihvara  da ju gurne  niz stepenice, čime ju je zastrašio i oduzeo  vlasništvo nad stanom  u Dugavama, ponekad pođu suze na oči.   A pošle bi i mnogim braniteljima kad bi znali istinu da su braća ove žene koja budi sažaljenje u srcima Hrvata, ranjena na Kupresu dok su se borili protiv  hrvatskih branitelja, kao i da je mijenjala brave na gradskim stanovima, upravo obučena u braniteljske uniforme zlorabeći tako časnu dužnost  i položaj hrvatskog branitelja, pretvarajući ih u provalnike.  No kako da njoj  Darinki Gavrić, rođenoj od oca Nedeljka iz Čelinca,   nešto znači čast i poštenje hrvatskog branitelja?
Da znači ne bi do kože  svjesno i perfidno  opljačkala autora ovog teksta, kao i njegovu obitelj, oboje branitelje domovinskog rata sa po 1100 dana provedenih u ratu na prvoj liniji fronte, nekoliko puta odlikovanih.  Darinka Prežec zajedno sa svojim suradnicima i supomagačima I.Š., D.P., J.M. (K.) svjesno i perfidno širi prljave  laži i izmišljotine,  i  buđenjem novog sažaljenja opet privlači korist jedino i isključivo samo za sebe.  O tome dokazuje i različitost njenih istupanja u medijima u kojima svaki put prenese drugačiju priču, u kojim pričama  za svoje stanje optužuje potpuno različite osobe,  suprotni iskazima  pred istražnim tijelima.  To je sastavni dio njenog života!  Moj sastavni dio života, iako sam dva puta od nje mlađi, sve se na liječničke preglede jer sam se razbolio zbog nje, i 20- dnevni rad moj, i moje obitelji kako bih svim ljudima koje je Prežec u moje ime prevarila vratio novac koji je ona uzela.
Autor;   I.A. (Podaci o autoru i dokazi iz teksta poznati su redakciji)
Opaska Redakcije HAZUD.HR! Tekst je prenešen izvorno kako ga je autor dostavio!