petak, 19. kolovoza 2016.

ŠOKANTNO: Finina tvrtka Gotovinski servisi do.o. ima detektivsku agenciju koja prodaje vaše podatke trećima | Hazud.hr

ŠOKANTNO: Finina tvrtka Gotovinski servisi do.o. ima detektivsku agenciju koja prodaje vaše podatke trećima | Hazud.hr:



FINA GOTOVINSKI SERVISI D.O.O. - USLUGE

ŠOKANTNO: Finina tvrtka Gotovinski servisi do.o. ima detektivsku agenciju koja prodaje vaše podatke trećima

FINA d.o.o. je agencija u vlasništvu Republike Hrvatske.  Prema tome bi bilo logično zaključiti da državna agencija radi za račun i za korist Države.  Na žalost, takav zaključak nije potpuno točan.  Prema Statutu Financijske agencije od 25. studenog 2009. godine, čl. 9.  Statuta, FINA posluje za svoje ime i svoj račun, za ime i za račun drugih osoba (ma tko te druge osobe bile).  FINA  je osnivač trgovačkog društva FINA Gotovinski servis d.o.o., Radnička cesta 172, Zagrb, sa 42.947.200,00 kuna temeljnog kapitala (promjene u sudskom registru i povećanje kapitala izvršene su 07. prosinca 2012. godine). Društvo   je registrirano za obavljanje brojnih djelatnosti. Dio tih djelatnosti opisano je na stranicama tvrtke FINA Gotovinski servis d.o.o. a mogu se pročitati i na strancima Trgovačkog suda, sudski registar.
Omogućivanje što jednostavnijeg poslovanja s gotovim novcem i vrijednostima glavna je zadaća tvrtke Fina GS – piše im  u opisu  poslova.

Sada je mnogo jasnije iz kojeg razloga je FINA tako neposlušna kada su u pitanju ovršeni građani.

Poznato je da FINA novac ovršen od građana 60 dana drži na posebnom računu.  Još donedavno smo bili uvjerenja da tim novcem na posebnom računu raspolaže Država, međutim sada je potpuno jasno da njime upravlja privatna tvrtka u vlasništvu FINE, i to za obavljanje brojnih djelatnosti, između ostalog i za opskrbu banaka novcem.
FINA GOTOVINSKI SERVISI d.o.o. - POSLOVANJE ZA 2015. GODINU
FINA GOTOVINSKI SERVISI d.o.o. – POSLOVANJE ZA 2015. GODINU

Za sebe tvrde da su jedina  tvrtka u Hrvatskoj koja  može pratiti sve poslovne zahtjeve klijenata i koja u svojem portfelju spaja niz usluga koje nudi svojim klijentima;

Obrada gotovog novca  –  U svojim gotovinskim centrima tvrtka obrađuje gotov novac i njime opskrbljuje bankarski sustav Hrvatske (poslovnice i bankomate banaka).  Fina GS pruža uslugu obrade gotovog novca, najsuvremenijim sustavima za obradu gotovine te posjeduje 1500m 2trezorskih kapaciteta; tržišni je lider u ovoj usluzi – preko 40% tržišta što čini najjači brand Fine GS.
Distribucija – Osim standardnih usluga vezanih uz prijevoz vrijednosnih pošiljki i obrade gotovog novca banaka i klijenata,  vrše  i usluge sabirnog centra za stranu valutu, prijevoz zlata i usluge pohrane različitih vrijednosti.
Fina GS je i pružatelj kompletne usluge s bankomatima (punjenje, pražnjenje i obračun bankomatskih kazeta, opsluživanje i prva razina održavanja bankomata, intervencije s bankomatima, čišćenje, rad sa zadržanim karticama).
FINA Gotovinski servisi d.o.o. brine i o sigurnosnim potrebama klijenata, pružanjem usluge čuvanja osoba, objekata i imovine kroz angažman posebno osposobljenih zaštitara. 
Klijentima olakšavaju nabavu potrošnoga bankarskog materijala bez kojeg je  poslovanje s gotovim novcem nezamislivo.
Međutim,  tvrtka Fina Gotovinski servisi d.o.o. obavlja i  Facility management. Obavljaju i čišćenje poslovnih prostora.

Detektivska agencija FINE

U sklopu pružanja detektivskih usluga svim pravnim i fizičkim osobama, FINA Gotovinski servisi d.o.o.  očigledno ostvaruje značajan prihod  najviše zahvaljujući informacijama koje  FINA prikuplja praćenjem financijskog i platežnog stanja građana RH putem OIB-a i provedbom ovrha. Svojim klijentima  nudi slijedeće:
Business Intelligence:
Izvještaje  sa relevantnim činjenicama i podacima prikupljenim na diskretan način  koje mogu doprinijeti kvalitetnoj poslovnoj aktivnosti poslovnog subjekta. Prikupljaju  i obradjuju  informacije za svoje klijentima pomoću kojih isti mogu  brže i sigurnije  doći do novih partnera, tržišta, proizvoda “kako bi lakše pobijedili u borbi sa konkurencijom.”
Vrše sigurnosni  Consulting i Provjere: 
Provjere:
  • Osoba
  • Imovine pravnih osoba
  • Vlasničkih struktura pravnih osoba
  • Poslovanja pravnih osoba
  • Pri odabiru kadrova za zapošljavanje
  • Stvarne adrese stanovanja fizičkih osoba
  • Imovine fizičkih osoba
  • Provjere boniteta  fizičkih i pravnih osoba
Provjeravaju i vjerodostojnost poslovnih podataka, imovinskog stanja pravne ili fizičke osobe, dokumentacije, istinitosti navoda iz životopisa prilikom zapošljavanja i dr. provjere. Točnije, FINA putem svoje tvrtke FINA Gotovinski servisi d.o.o. prodaje informacije prikupljene o građanima RH trećim fizičkim i pravnim osobama, domaćim i stranim, i naplaćuje informacije koje je prikupila provedbama ovrha i nadzorom nad građanima.
FINA Gotovinski servisi d.o.o. vrši i nadzor:
  • Osoba
  • Vozila
  • Poslovnih i privatnih prostora
  • Rada zaposlenika
O svima njima, kažu, nude diskretnu i točnu informaciju. Prikupljaju i prodaju i druge informacije o građanima.

Nameće se pitanje ustavnosti poslovanja tvrtke FINA Gotovinski servisi d.o.o.

Osim što ovo trgovačko društvo posluje za svoj račun, a ne za račun Države, postavlja se pitanje ustavnosti i zakonitosti obavljanja poslova koje nude  putem Detektivske agencije. Naime, osobni podaci građana morali bi biti poslovna tajna, a i zaštićeni su Zakonom o zaštiti osobnih podataka i drugim zakonima. Nuđenjem detektivskih usluga – pribavljanjem podataka kojima agencija – FINA, kao osnivač ovog trgovačkog društva raspolaže provodeći ovrhe, i naplaćivanjem takvih usluga predstavlja direktno kršenje zakona i povrede ljudskih prava svakog građanina što je zajamčeno međunarodnim Konvencijama i Deklaracijama.

Osim toga, gdje u njihovim financijskim prihodima Država?

Kakve ovlasti ima Republika Hrvatska nad Financijskom agencijom, i tko raspolaže prihodima  koji ostavaruje FININA tvrtka FINA Gotovinski servisi d.o.o.?
2015. godine tvrtka FINA Gotovinski servisi d.o.o. ostvarili su prihod od 94.902.745 i dobit od 2.040.043 kn.
FINA GOTOVINSKI SERVISI - RAČUN DOBITI I GUBITKA 2015. GODINA
FINA GOTOVINSKI SERVISI – RAČUN DOBITI I GUBITKA 2015. GODINA
Imaju 793 zaposlenih, a za plaće djelatnika potrošili su vrtoglavih 55.534.519,00 kn.
Već smo pisali o tvrtki “Državne nekretnine” d.o.o. kojoj je SDP-ova Vlada povjerila upravljanje državnim nekretninama za svoj račun. Revizijom su utvrđene brojne nepravilnosti pri upravljanju nekretninama, ali i manjak od 16 milijardi kuna.
Jednak model očigledno je primijenjen i na poslovanje trgovačkog društva FINA Gotovinski servisi d.o.o. Financijska agencija – FINA ima monopol u poslovanju, privilegije pri sklapanju ugovora sa državnim i privatnim tvrtkama, koristeći za svoj račun i za stvaranje prihoda podatke  o građanima koji bi trebali biti tajni, što je protivno velikom broju zakona ali i Ustava, obzirom da FINA Gotovinski servisi d.o.o. ima nejednak položaj na tržištu, tj. privilegirajući, koristeći novac građana  i podatke o njima, da bi se i jednim i drugim – trgovalo sa trećima. A to šokira!!
Autor: Nada Landeka/HAZUD
 VEZANI TEKSTOVI:






Nada Landeka, o pravosuđu, ovrhama, korupciji, kriminalu, politici,

Nema komentara:

Objavi komentar