petak, 19. kolovoza 2016.

Je li koja od političkih stranaka iznijela u svojem predizbornom programu da su ODVJETNIČKE TARIFE NEUSTAVNE I NEMORALNE? | Hazud.hr

Je li koja od političkih stranaka iznijela u svojem predizbornom programu da su ODVJETNIČKE TARIFE NEUSTAVNE I NEMORALNE? | Hazud.hr:



Odvjetnik - odvjetničke tarife nemoralne i neustavne

Je li koja od političkih stranaka iznijela u svojem predizbornom programu da su ODVJETNIČKE TARIFE NEUSTAVNE I NEMORALNE?

Ukoliko se hitno krivosuđe ne pretvori u pravosuđe na kojem žrtve postižu pravdu, a kriminalci završavaju u zatvoru, počet će zakon ulice u kojem će netko imati moć, a netko noć.  Korumpirani u institucijama to moraju znati

ODVJETNIČKE TARIFE – NEUSTAVNE I NEMORALNE!

Brojni građani oštećeni nepravednim i korumpiranim pravosudnim sustavom koji služi isključivoj bogatoj i tzv. elitnoj grupi građana  predlažu hitno zatražiti od ministra pravosuđa da drastično smanji odvjetničke tarife i sudske pristojbe.  Ukoliko to ne učine Ministarstvo pravosuđa i  ministar pravosuđa, tada treba pokrenuti postupak ocjene suglasnosti  ustavnosti i zakonitosti odvjetničke tarife po po kojoj odvjetnici u postupku u kojem je vrijednost predmeta spora cca 300.000,00 kuna, za svaki podnesak od 2-3 rečenice, svako pojavljivanje na ročištu od par sekundi uz riječi:”izlažem i predlažem kao do sada”, ili nešto slično, ZARADE 5.500,00 kuna?!

Za taj iznos, koji nikako nije primjeren uloženom trudu i radu, nije moralan i nije ustavan, građani Hrvatske moraju raditi cijeli mjesec.

Zbog tih odvjetničkih tarifa mnogi građani Hrvatske su uništeni, ili će biti upropašteni! To je ravno UBOJSTVU GRAĐANA HRVATSKE!
Građani su složni u tome da hitno treba ukinuti te nemoralne i NEUSTAVNE tarife,  zatražiti to od ministra pravosuđa, ili pokrenuti postupak ustavnosti i zakonitosti odvjetničke tarife u cijelosti, a posebno dio koji se odnosi na tarifu ovisno o vrijednosti predmeta spora. U svojem prijedlogu potporu pronalaze u Ustavu Republike Hrvatske.

Ustav RH

Čl.26- Svi su državljani RH jednaki pred sudovima i drugim državnim i inim tijelima koja imaju javne ovlasti.
Čl.29. Svatko ima pravo da neovisni i nepristrani sud pravično i u razumnom roku odluči o njegovim pravima i obvezama.
Čl.44. Svaki državljanin RH ima pravo, pod jednakim uvjetima, sudjelovati u obavljanju javnih poslova i biti primljen u javne službe.
Čl.46. Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.
Čl.55. Svatko ima pravo na rad i slobodu rada. Svatko slobodno bira poziv i zaposlenje i svakome je pod jednakim uvjetima dostupno svako radno mjesto i dužnost.
Čl.56. Svaki zaposleni ima pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojan život.
Čl. 131.st.2. Ustavni sud RH ukinut će, ili poništiti drugi propis ako utvrdi da je neustavan, ili nezakonit.
Ustavni zakon o Ustavnom sudu RH (NN 99/99, 29/02,49/02)
Čl.55. Ustavni sud može poništiti pojedine odredbe ako je to od važnosti za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, te imajući u vidu osobito težinu povrede Ustava, ili zakona i interes pravne sigurnosti
– ako se njime vrijeđaju ljudska prava i temeljne slobode zajamčene Ustavom,
– ako se njime pojedinci, skupine, ili udruge neosnovano stavljaju u povoljniji, ili nepovoljniji položaj.

R.M/HAZU

Nema komentara:

Objavi komentar